Assalamualaikum...
DAH sampai kemuncak jemu makan di luar, Sk memutuskan untuk memasak Kari Ayam sebagai lauk untuk makan malam, malam tadi, hihi. Plannya, jika ada lauk yang berat macam tu, bolehlah jugak jadi lauk untuk Iman tengahari ini. Jadi, tanpa meminta pendapat sesiapa, dalam grup Sk suruh Iman defrost ayam yang kami beli di NSK sebelum Bakar-Bakar Di Hari Jadi Ibu, tu. Masa tu, beli ayam dua ekor asing-asing dan Sk terus sumbat ayam tu sekor-sekor (dah siap potong doblas) ke dalam peti ais. Jadi, sebelum tengahari dah pesan Iman untuk rendam ayam dalam besen, heheh.
Pak Inche pulak, memang tak akan membantah la kan kalau masak kari. Tanpa disuruh, terus dia beli lada merah dan limau kasturi untuk buat sambal belacan. Yang tu memang kontrak tetap dia la, siap dah sain (sign) darah tau. Kalau nak makan sambal belacan, tumbuk kisar sendiri. Kita dah siap masak nasi dan lauk dah syukurrrrrrrrr.. hihi. Kebetulan pulak, masa Tahlil hari tu, ada kawan bawa Ulam Pucuk Janggus, jadi Sk bawa balik sebab tu kesukaan Pak Inche. Suka sangat dia makan pucuk janggus dengan sambal belacan dan kari ayam, berselera sungguh, hilang penat memasak balik kerja.
Hari ni ingat mak SA masakkan kari ayam kampung..last2 dia msg cakap masak ayam kg masak lemak cili api campur pucuk maman....erm....lambat lagi nak balik ni
ReplyDeleteKari memang kena lawan dengan sambal belacan & ulam.Ops,satu lagi wajib ada ikan goreng...hihihi
ReplyDeleteeh eh kita nampak kaki ayam laaa...
ReplyDeletealamakkk.... montot ayam xde kan tu? ;)
Kelakarlah SK... kari ayam sambil-sambil pulak dah hahahahhaa!
ReplyDeleteFuhhh nikmat ni.. Terus terasa nak makan kari ayam.
ReplyDeleteKari ditambah sambal belacan memang onzzz.
ReplyDeleteDapat kaki dia tu yang sedap
ReplyDelete
ReplyDeleteIONQQ menyediakan permainan poker, domino99, bandarq, bandarpoker,aduq,sakong,perang bacarat dan capsa :D
ayo ditunggu apa lagi
WA : +855 1537 3217
kari ayam makan dgn sambal belacan dan ulam.. sedapppnyaa
ReplyDelete