Assalamualaikum...
Agenda wajib sebelum pulang ke sarang, singgah menikmati makan tengahari di Leban Chondong. Kali ini, Pak Inche kata, nak makan di Gerai Udang Galah Azizah pulak.
Tiga jenis masakan udang galah dan dua jenis gred udang galah boleh dipilih mengikut citarasa dan bajet pelanggan. Selain udang galah, juga terdapat lauk-pauk lain. Tepuk poket dada tanya selera.
Kalau selalu, kami minta masakan baru, kali ni terus minta hidangkan yang dah siap masak. Pilihan kami Masak Tomato dan Masak Lemak Cili Api.
Ingatkan ada Patin Gulai Tempoyak tapi yang tinggal cuma sebiji bahagian kepala saja. Hurmm.. nasib baik kuahnya banyak. Jadi, ambil kuah jer masuk mangkuk. Sedap giler la kuah gulai dia.. terus Sk ngan Iman makan udang kuah gulai tempoyak.. hihihi.
besar2 udang nyaa!! puas makan tu
ReplyDeleteKita selalu nak singgah sini ramai selalu, tu yang makan di gerai azizah caw dua, ke depan je sikit kedainya.. pun sama meriah juga..
ReplyDeleteWah...mengudang galah pulak yer .
ReplyDeleteBelah2 sana memang terkenal dengan udang galah kan...Ingat Rompin,ingat pula ikan layaran...
Allah..terliur kita tengok udang tu ha....besarnyaaa....
ReplyDeletesemuanya sedap. cuma abe kie x mkn udang sbb alahan....
ReplyDeleteabah saya rajin pancing udang galah. kalau ada rezeki lebih, dapatlah lebih. memang sedap makan udang galah fresh.
ReplyDeleteastagfirullah ... mengancam nengok udang galah tuuuuu...
ReplyDeleteTudia... memang puas hati boleh pilih jenis masakan udang galahnya. Macam-macam ado.
ReplyDeleteMeriahnya udang tu..byk pilihan alhamdulillah.
ReplyDeleteBesar besar udangnya. Banyak pilihan pulak tu. Takpelah tak merasa ikan patin, dapat makan udang dengan kuah gulai patin tempoyak pun jadilah :)
ReplyDelete