MAKAN UDANG GALAH DENGAN KUAH GULAI TEMPOYAK DI GERAI AZIZAH

Seri Kandi Tanah Jauhar
10

 Assalamualaikum...

Agenda wajib sebelum pulang ke sarang, singgah menikmati makan tengahari di Leban Chondong. Kali ini, Pak Inche kata, nak makan di Gerai Udang Galah Azizah pulak.


Tiga jenis masakan udang galah dan dua jenis gred udang galah boleh dipilih mengikut citarasa dan bajet pelanggan. Selain udang galah, juga terdapat lauk-pauk lain. Tepuk poket dada tanya selera.


Kalau selalu, kami minta masakan baru, kali ni terus minta hidangkan yang dah siap masak. Pilihan kami Masak Tomato dan Masak Lemak Cili Api.


Ingatkan ada Patin Gulai Tempoyak tapi yang tinggal cuma sebiji bahagian kepala saja. Hurmm.. nasib baik kuahnya banyak. Jadi, ambil kuah jer masuk mangkuk. Sedap giler la kuah gulai dia.. terus Sk ngan Iman makan udang kuah gulai tempoyak.. hihihi.





Tags

Post a Comment

10Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. besar2 udang nyaa!! puas makan tu

    ReplyDelete
  2. Kita selalu nak singgah sini ramai selalu, tu yang makan di gerai azizah caw dua, ke depan je sikit kedainya.. pun sama meriah juga..

    ReplyDelete
  3. Wah...mengudang galah pulak yer .
    Belah2 sana memang terkenal dengan udang galah kan...Ingat Rompin,ingat pula ikan layaran...

    ReplyDelete
  4. Allah..terliur kita tengok udang tu ha....besarnyaaa....

    ReplyDelete
  5. semuanya sedap. cuma abe kie x mkn udang sbb alahan....

    ReplyDelete
  6. abah saya rajin pancing udang galah. kalau ada rezeki lebih, dapatlah lebih. memang sedap makan udang galah fresh.

    ReplyDelete
  7. astagfirullah ... mengancam nengok udang galah tuuuuu...

    ReplyDelete
  8. Tudia... memang puas hati boleh pilih jenis masakan udang galahnya. Macam-macam ado.

    ReplyDelete
  9. Meriahnya udang tu..byk pilihan alhamdulillah.

    ReplyDelete
  10. Besar besar udangnya. Banyak pilihan pulak tu. Takpelah tak merasa ikan patin, dapat makan udang dengan kuah gulai patin tempoyak pun jadilah :)

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!