MAKAN DI THE TRIBUS AT TEEGA PUTERI HABOUR

 Assalamualaikum...

MALAM tadi, babah dan bonda menunaikan impian Iman nak makan di The Tribus, sempena ulangtahun kelahirannya yang ke 21. Iman dah bagi 'hint' beberapa kali setiap kali lalu depan The Tribus Puteri Habour tapi kitorang saja buat dono. Petang semalam, bila Iman tanya dalam grup, nak makan apa untuk makan malam, laju-laju Sk jawab, makan Kari Tulang semalam. Pak Inche yang keliru, terus hantar whatsapp personal, "Tak jadi pergi Tribus ke?" Mujur dia tak tanya dalam grup, hehe.

Sampai rumah, Iman gelak-gelak sebab tengok Sk tak pakai baju duduk rumah, pakai macam nak keluar. Sk beritahu, Pak Din Kopitiam dah buka malam, jom makan kat sana. Beriya la dia percaya. Tanya, menu apa yang ada malam di PDK. Nasi ayam dengan Mee Kari jugak ke? Sk jawab, malam ada goreng-goreng. Sorry Pak Din, terpaksa guna nama Pak Din, hahahaha.


Buat-buat hampa bila tengok Pak Din tak buka. Iman kata, mana bonda tengok Pak Din buka malam. Jom kita makan Sup Ekor Goreng di Mana Cafe ajelah. Pak Inche pulak lapar nasi sebab tak makan nasi siang tu. 


Sesekali makan tempat orang ado-ado. 


Terbeliak mata Iman bila Sk berhenti depan Tribus. Sebelum tu, Sk buat ala-ala nak pusing balik konon-konon nak ke Mana Cafe.


Pilihan Birthday Girl, Chicken Grill dengan Mushroom Sauce. Set CG ni datang bersama jagung dan wedges, Iman add on Mashed Potato. Selain Mashed Potato, ada Sauteed Spinach, Potato Wedges dan French Fries. Sebab semalam rabu, ompompuan dapat Mojito Classic percuma. 


Sk pilih Grilled Salmon Steak dengan Creamy Leek Sauce dan add on Sauteed Spinach. Salmon tu dipanggang sehingga kulitnya agak garing, tapi Sk suka. Pak Inche tak nak jamah langsung salmon ni sebab dia fobia duduk Germany seminggu, hari-hari ngadap salmon, hahaha. Setiap kali nampak salmon, SK teringat salmon dalam peti ais yang tak dimasak-masak, hahaha.


Ingat ya jasa bonda hantar proposal, ahahahahaha.


Apa barang datang The Tribus, makan Nasi Goreng Kampung.. hahahahaha. Nak jugak ya makan nasi. Jangan harap sangatlah luar biasa, dah nasi goreng kampung. Nasib baik ada sambal belacan.


Antara dua darjat, hahahahahahaha.

Staf yang ambil pesanan ni, tak buat catatan langsung, apa yang kami pesan, dia main ingat dalam kepala aje, terror betul. Rupa-rupanya baru perasan, dia tak masukkan nachos dalam pesanan kami. Tapi, malas nak pesan semula, selamat duhet, hehehe.




Terima kasih babah belanja. 

Terima kasih Iman, bagi idea makan di The Tribus. 
Tu takpa, dia dah bagi cadangan untuk anniversary bonda dan babah pulakkkkk.

THE TRIBUS AT TEEGA PUTERI HABOUR

Jalan Laksamana 2, 
79100 Nusajaya, Johor

012 7664711

Buka setiap hari 11.30 pagi hingga 11.00 malam




Post a Comment

8 Comments


  1. We Provide Professional & Insured Moving, Packing, Relocation,
    Removals, International Freights, movers in fujairah
    & Storage Services in fujairah.

    ReplyDelete
  2. wow...sedapnya...belum sesuai nak bawa askar kenit kenit ni makan kat kedai ada ada ni... mama takut diorang makan tak habis , mama dah la kedekut..hahaha
    Happy birthday Iman...

    ReplyDelete
  3. dpt jgk iman mkn di kedai yg dia nak ya..

    ReplyDelete
  4. Pelik nama restorannya. Tribus? Macam nama bas.
    Haha pandai betul kelentong.

    ReplyDelete
  5. Kalau SA la duk area Johor ni..maunya SA pakai triple XL ni....semua empat yang SK pergi semua best2...sesekali untuk special occasion ok la makan tempat hado- hado

    ReplyDelete
  6. Sedapnya salmon...
    Terbayang kekerispian kulit salmon tu๐Ÿ˜

    ReplyDelete
  7. Mujur Pak Inche tak kantoikan tanya dalam group. Hihi..Tercapai jugak hajat Iman nak makan kat Tribus. Meraikan birthday girl, birthday girl pun happy.

    ReplyDelete
  8. iman ni dah boleh buat rancangan jalan jalan cari makan saya di johor ehkk gituuuw... hahhahaha..

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih