Assalamualaikum...
SAMBUNGAN kisah yang tak jadi masak Nasi Lemak Sambal Udang, tu.
Kan, kononnya nak pergi makan di Senoko aje malam tu, tapi Sk dan Iman dah kekenyanganla pulak makan macam-macam petang tu, kan. Iman lagilah, kena habiskan makan Popishang. Jadi, kami bagi cadangan pada Pak Inche supaya beli makanan untuk dia sorang makan aje, macam Nasi Daging Merah, ke... Eh, tak nak. Nak juga makan ada lauk banyak. Mujur pulaklah dia bagi cadangan untuk cuba makan di restoran tomyam di Taman Nusantara, tak yahlah jauh-jauh memandu sampai ke Stulang Laut.
Tetaplah jugak nak berlauk. Kami dicadangkan Hidangan Set untuk dua orang. Pujuk pujuk, nak pulaklah Pak Inche ambil set. Iman memang tak nak langsung makan, jadi Sk la temankan Pak Inche. Set berharga RM35 ni mengandungi seekor Siakap Masak Tiga Rasa, Semangkuk kecil Tomyam, Sepring Kailan Ikan Masin dan Sebiji Telur Dadar, juga dua pinggan nasi putih.
Alhamdulillah, masakannya sedap. Tomyamnya banyak isi, sos tiga rasa sedap, ada potongan nenas, cuma tak panas. Mungkin sos telah dimasak awal. Dengan ais limau dua gelas dan ais cikong semangkuk, jumlah semuanya cuma RM42. Haaaa.. kenyang aje pun tak ambil lauk banyak-banyak. Kalau tak, dengan sotong tepung la, daging merah la.. udang sambal laaa...
Burpppp.. Alhamdulillah.
KL panas hari ni..SK sebut ais cikong...terus scroll semula nak pic ..Ooo..laici kang ka..ðŸ¤
ReplyDeleteSedapnya kalau dapat hirup laici kang sejuk waktu sekrang ni...Saya suka biji teratai...buah pala dan kacang shandong dalam laici kang..Eh,white fungus pun sedap .laici pun suka..Eh..semua la sedappp🤣
uncle suka oder set set macam ni , jimat!
ReplyDeleteSedap tu...selalunya makan set ni lauk pun dh boleh tahan banyak kan SK...tp biasa la kalau makan kedai tomyam mesti nak tambah macam2
ReplyDeleteSelamat menjamu selera.
ReplyDeleteNampak sedap
Shedap tuuu . Ikan masak tiga rasaaa.. Nyammmmmm!
ReplyDeletePaling menggoda ikan siakap tu lah. Makan makanan berlauk sedap dan mengenyangkan betul.
ReplyDelete