Assalamualaikum...
SEJAK rabu rasanya, beberapa kali akan terdengar bunyi batuk-batuk halus dari Sk dan Naza. Yang agak ketara, Naza. Dia mengadu tekaknya asyik gatal, oleh itu dia kerap meneguk air bagi melegakan tekak. Sk pulak, tekak tak gatal, tapi asyik rasa macam tersedak aje, jadi akan terbatuk sekejap. Pagi ni macam dah selesema pulak. Dua tahun pandemik melanda negara, dua tahun jugak Sk tak batuk, selesema dan demam. Nampaknya kini simptomnya mula muncul. Kena ke kedai cari panadol soluble sebelum ia melarat.
bab potong bawang pun ada cara ni seram ni kalau jadi menantu
ReplyDeleteSambal tumis air tangan mak memang tak mengecewakan. Makan dengan apa pun sedap jadinya kan. Mak kak SK sama dengan mak saya. kena tahan telinga je lah kalau ada yang tak betulnya. hehe...
ReplyDeleteHahahaha...
ReplyDeletemak saya pun potong bawang ada cara untuk masakan tertentu...contoh ,kalau untuk laksa mesti potong melintang..kalau sambal potong jalur..Saya main belasah ja...hihihi
Abah saya pula yang sangat cerewet. Mak saya palaukan aje. Kalau abah, semua kena ikut dia punya kaedah piawai. Kuih muih kena potong sama besar, mana dapat. Lainlah pakai cetak
ReplyDeleteHahahaa... cerita cuci pinggan mangkuk dalam besen tu memang nostalgik betul. Zaman kami dulu sabun tu limited edition.
ReplyDeleteBab potong bawang tu pulak, teringat seorang rakan sekerja sampai sekarang tak kahwin gara-gara ibunya tak suka cara tunangnya potong bawang, katanya tak betul. Last putus tunang.
Masakan ibu memang yang paling sedap
ReplyDeletewak yg jauh dimata ni pun dh rindu tgk gmbr samball tumis mak tu mmg manncongkam.., ;p
ReplyDeleteFuh! Lawan dengan roti memang Aaauuuummmmm!
ReplyDelete