Assalamualaikum...
BILA malas bercampur penat, mood nak memasak memang ke laut. Tambahan pulak, bahan yang nak dimasak, keras beku dalam peti ais. Kalau nak dinyahbeku, akan mengambil masa beberapa jam. Kalau ada udang, cepat jugak cairnya, tapi tak ada stok pulak. Ada kiub daging kambing dan daging lembu, tapi rasanya dah beberapa hari asyik makan daging merah, jadi kena berhenti dulu ambil daging.. kononnnn.
Pak Inche pulak tak makan nasi pada siangnya. Dah dipesan berulang kali, makan nasi.. makan nasi.. tapi alasannya tak sempat. Dia mengajak makan di Restoran Budak Siew Mai, tapi macam tak berminat pulak nak ke sana. Bila bagi cadangan ke Warung Pak Mus, cepat pulak dia setuju. Terus dia membayangkan nak makan roti canai dan nasi goreng daging. Aik! Orang dah nasihat jangan makan daging, dia nak jugak.
Gelang Patah, Johor
PH suka makan kat gerai/warung gini...
ReplyDeleteFood selalu sedap-sedap. Macam nasi goreng & sate tu, sedap nampaknya.
wahh..nasi goreng dia...nampak mengiurkan
ReplyDeleteMee Bandung dia mengiurkann.. kita suka jenis meleleh kuahnya gitu tak pekat Kak...
ReplyDeleteAdudududu. Tengok mee bandung tu..rasa nak la pulak.
ReplyDeleteKena repeat lagi ke biler PI x dapat makan roti canai tu?hehehehe...
ReplyDeleteNaik lapau tengok makanan.. Sate tu yang menyelerakan.
ReplyDeleteSemua nampak sedap
ReplyDeletePak Mus pulak dahhh🤭
ReplyDeleteHee....saya terliur sate sebab saya penggemar daging merah.Kambing lagi la...hihihi..
Paling malas nak tunggu nyahbeku tu. Dari rajin jadi malas. Udang tu okaylah lagi cepat sikit kan. Tudiaa penangan mi bandung. Dari tak suka mi kuning terus suka makan mi bandung jadinya.
ReplyDelete