TAPAU RESTORAN SENOKO SEAFOOD - Alam Sari Di Tanah Jauhar

TAPAU RESTORAN SENOKO SEAFOOD

 Assalamualaikum...


PENUH meja malam tadi, apabila Pak Inche tapau lauk-pauk dari restoran tomyam kegemaran kami, Senoko. PKP ni rindu giler nak makan di Senoko, dari minggu lepas Iman dok berzikir senoko.. senoko.. senoko.. dapat dah makan...syukur Alhamdulillah. PI pesan macam biasa makan di kedai jer tapi portion dia punyalah banyak, tak boleh letak mangkuk kecik-kecik.. ke nak kena beli mangkuk lain pulak 😜


Siakap Tiga Rasa yang tak pernah tak sedap. 


Sup Tulang tapi yang ni kurang rasa siam dia.


Tomyam Campur.. Sk lupa nak makan ni semalam tapi ada lagi tu dalam peti sejuk, malam ni panaskan.


Ayam Paprik.. pun ada sikit lagi, nanti malam panaskan, jangan membazir.


Sambal belacan siam bersama ulam kacang panjang. Sotong tepung tu malas nak pindah masuk pinggan, kata Iman 😂


Daging Masak Merah yang tidak mengecewakan. 

Alhamdulillah 😍




10 comments:

  1. Mak ai.. mcm semua menu kt kedai ada tu kak.. jus xde ke?

    ReplyDelete
  2. Hambekkk..penuh satu meja kan...SA pun rindu nak pi makan kat kedai tomyam..ntah bila la kedai nak bukak..

    ReplyDelete
  3. Banyaknya! Abis ke tu SK hihi...
    Sebut pasal tapau ni, esok malam ingat nak ajak cik abg kita tapau western food la.
    Rindu kan nak makan2 di kedai ni.

    ReplyDelete
  4. Sedapnya lauk pauk. Meriah makan dengan keluarga. Senang tak payah masak tapaukan ajer.

    ReplyDelete
  5. waalaikumussalam. fuhhhh terus rasa lapaq bila tengok lauk pauk tu ^_^

    ReplyDelete
  6. Nama macam Jepun...Menu macam Thai..
    Depa ninkawin campur ke caner tu?🤭

    ReplyDelete
  7. Waa.. Penuh meja.. Mesti beli set ni..

    ReplyDelete
  8. Wah! Meriah sungguh. Kita pun ada ikan siakap beberapa hari lepas, tapi tak tahu siakap apa entah berapa rasa kihkihkihhh!

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih