BIHUN GORENG KANTONIS - Alam Sari Di Tanah Jauhar

BIHUN GORENG KANTONIS

 Assalamualaikum...

BARU selesai ber-GM pagi ini. Sekejap lagi nak keluar GM jugak, tapi Go Makan, hahaha. Iman pun baru selesai satu kertas periksa yang bermula pagi tadi. Tentu perutnya sudah lapar kerana belum diisi. Kalau mak dia ni, lapar memanjang 😛😛😛


Makan malam kami malam semalam, Bihun Goreng Kantonis. Dah pesan dengan Pak Inche, tengahari tu makanlah nasi, lepas tu malam, belilah apa-apa makanan yang dia nak makan. Sebabnya SK dan Iman, nak makan Nasi Kerabu depan Kedai Runcit Haji ASK. Nasi kerabu tu pulak, pukul 4.30 petang baru buka, lambat, kan.. jadi, kalau dah lambat makan nasi, tentulah kami masih kenyang bila tiba masa untuk makan malam. 

Tengok-tengok, apa Pak Inche bawa balik, bila dapat mandat? Selain Bihun Goreng Kantonis, PI bawa jugak Burger Tiga Biji. Hurmmm...


Kuah kantonis yang diasingkan dari bihun. PI pesan untuk tiga orang, dalamnya ada kepingan isi ayam dan tiga ekor udang. Jadi, dapatlah seorang seekor udang. Kuahnya masih panas-panas lagi walaupun masa Sk hidangkan tu dah pukul 8 malam.


Bihun untuk tiga orang makan, kemahen banyak. Bihun digoreng dahulu dengan kicap. Nak makan, kita campurkan dengan kuah kantonis. Sedappp.


Ada cili jeruk tiga bungkus kecil. Ingatkan nak potongkan cili padi tapi macam males pulak, hihi.


Sedap, feeling macam makan kat kedai, hihihi. Tapi.. anganku musnah bila kena kemas dan cuci pinggan sendiri 😜


5 comments:

  1. Selamat menjamu selera...eehhh pinjam ayat Wak Petani Warisan. Slurrppp...sluurrppp hirup kuah pekat!

    ReplyDelete
  2. Best betul tengok SK makan semua best2 ni..

    ReplyDelete
  3. Tudiaaaaaaa.....kat LD mee spinach..Kat sini mee Cantonis...
    Kat KL u mi telan ayaq lioq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kih kih kihhhh... tak dapek den nak nolong eeehhhh hehehee.

      Delete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih