Assalamualaikum...
BARU lepas makan tengahari. Panaskan lauk Ayam Masak Lomak Cili Api yang Sk masak minggu lepas. Masa tu, Pak Inche minta kari ayam jadi sebab dah jemu makan kari, untuk Sk dan Iman, ada lauk masak lemak stail negeri ni la. Tapi, pun tak dimakan masa tu, sebab dah makan Asam Pedas Ikan kat Senai. Makan pulak esoknya tengahari dan Iman bancuh Sirap Bandung Saji.
Kali ini, sebab malas campur penat duduk rumah (kena pergi pejabat pun komplen jugak ðŸ¤).. Sk masak guna periuk noxxa. Kunyit hidup, halia dan cili api, Sk kisar halus dan masukkan dalam periuk bersama ayam dan kentang, set HP 12 minit. Selepas lepaskan wap, buka tutup periuk, set stir fry, masukkan santan dan kiub pati ayam, masak hingga mendidih, siappp!
Sirap Bandung Saji tu susah nak jumpa kat kedai sekarang. Yang ni, Sk beli di Pasaraya Mutiara, masa balik Kuala Ketil tu. Terus bancuh setin susu tu dengan 1 liter air, kemudian letak ais banyak-banyak.. tengah cuaca panas memang banyak syok maaaa.
Kita nyer piyuk Noxxa sampai ke sudah x guna- guna lagi..elok lagi dalam kotak, org nak ada noxxa awak pun nak kan...haaa ambikkk
ReplyDeleteKiter pun air pink wak...
ReplyDeleteKimia...������
Fuhyoooo.. senang dengan Noxxa... Kena try beli nii.. Hehe.. Jarang jugak jmpe bandung saji tu... teringin la plak
ReplyDeletemeliurkan sirap bandung tu la...
ReplyDeleteSirap bandung dapat minum masa cuaca panas, sedap tu..
ReplyDeletecantiknya kaler air bandung tu.. mcm jarang jumpa lah kt mydin sini.. masak lemak tu sebijik kaler macam yg mak sy bg semalam utk dinner.. hihihi
ReplyDeleteAdooiii.... sirap bandung tu kalau dapat kat kita mau 500 ml meneguknya!
ReplyDelete