SARAPAN STAIL ORANG MUAR

 Assalamualaikum...

HARI ini, Sk masuk pejabat. Yang bestnya bila masuk pejabat ni, cuma kerja 4 jam dari jam 9 pagi hingga 1 tengahari. Yang tak bestnya, walaupun kerja sampai jam 1 sahaja, balik rumah masih kena sambung kerja BDR sebab orang lain yang BDR akan hantar laporan kerja masing-masing mengikut waktu bekerja mereka. Redho ajelah dan bermuhasabah diri, gantikan semula masa-masa jadi 'anakonda' tu.. sendiri mahu ingat la kan 🤭


Nampak satu mesej masuk, whatsapp dari Iman.. dah sampai Muar, katanya. Babahnya beli sate untuk sarapan. Hurmmm.. nasib baiklah Sk ni bukan jenis heran sangat dengan sate. Kalau tak, mahu paksa PI beli lain malam nanti 😜 


Post a Comment

14 Comments

  1. Terbayang-bayang pula Bandar Maharini tu bersama mee bandung,sate & ABC nya ...Sejak Adah dah habis belajar kat Segamat tu...dah tak ke sana lagi

    ReplyDelete
  2. Salam, oh kerja 4 jam di opis ye, sambung kerja di rumah.. Satay untuk sarapan, lebih protin di pagi hari, sedap juga..

    ReplyDelete
  3. Kita pun tak berapa heran dengan sate tapi kalau sate kambing kita kejar!

    ReplyDelete
  4. I know your expertise on this. I must say we should have an online discussion on this. Writing only comments will close the discussion straight away! And will restrict the benefits from this information. twitter ads

    ReplyDelete
  5. Rindu Muar, kalau balik Batu Pahat lalu Muar suka tengok jambatan Muar waktu malam.

    ReplyDelete
  6. Pagi-pagi makan sate memang layan.. Orang Melaka pun makan sate pagi-pagi juga.. Hehe

    ReplyDelete
  7. SA suka pi Muar...sarapan kat sana best2 especially ada satay

    ReplyDelete
  8. kami kat sini dh stat keja wbf kak.. cumanya masih ada penggiliran bdr dan wbf je

    ReplyDelete
  9. Bestnya sarapan sate. Sini makan sate malam je lah ada orang jual. huhu

    ReplyDelete
  10. Macam tu ka SK dugaan BDR ni. memang BDR sungguh la siang malam kena kerja. Office masuk, dt rumah pun kena kerja. sabar je lah

    ReplyDelete
  11. Lain macam breakfast orang muo ni hehe

    ReplyDelete
  12. waalaikumussalam. arghhhhh rindu nya kat muar. parit raja jugak paling dirindui T_T

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih