Assalamualaikum...
SEBENARNYAKAN... Walaupun orang nampak kita makan sedap-sedap, orang tak tahu, apa ada dalam hati Sk ni. Selalu jer teringat adik-beradik, ibu abah. Terbayang zaman kanak-kanak, sekeluarga berkumpul menikmati hidangan yang ibu masak. Walaupun kalau ikan seekor kena bahagi dua, malah kalau ikan potong-potong tu pun bahagi dua, ikan sardin tu pun kalau ibu masak kena belah dua, itulah yang paling nikmat dan menjadi kenangan. Hurmm.. bila makan sesuatu tu mesti teringat, tapi apakan daya kan. Dulu, selalu berbual dengan seorang kawan Sk, kan bagus kalau kita semua berada pada tahap umur tu aje, tak payah ada yang berhijrah ke tempat lain, tak payah ada yang kahwin, tak payah ada yang 'pergi tak kembali', duduk setakat tu jer la kita punya umur 🤭 padahal masa tu kemahen ko pun dah pandai berpakwe-pakwe.. kahhhh.
Banyak agen rupanya ye Jala Jelita ni hahaha...
ReplyDeleteAritu klu x dek nak bagi sislin, memang x tau pun pasal jala jelita ni
Batu pahat ada agen tak..aduh boleh juga hantar ke keluarga.
ReplyDeleteThn lepas viral kek marble jelita.Sekatang jala jelita..Memang cantik hasil & kreatif betul mereka yang berniaga
ReplyDeleteMesti kakak SK tersenyum dapat kiriman ni kan?
ReplyDeleteAlhamdulillah, semoga SK dimurahkan rezeki. Rindu nak makan roti jala, sedap tu makan dengan kari hehe
ReplyDeleteAduhai! Mata masuk habuk bila baca bab zaman kanak-kanak dulu tu... emak kita kalau masak mesti lebihkan kuah. Kalau lauk, mesti seorang sepotong sama ada ikan atau ayam. Siap dibahagia sama rata dalam pinggan. Yang boleh tambah hanya nasi dan sayur.Oh! Emakku sayang!
ReplyDeleteMemang jelita roti jala si Cirah ni
ReplyDeleteTrending sekarang ni roti jala pelbagai corak dan warna . Kreatif
ReplyDeleteJala jelita sekarang memang trending...mana- mana ada je yang buat bisnes...nak plak ada kawan opis yang buat...memang dia buat tu...wallawey...geram...cantik sampai syg nak makan...
ReplyDeleteJelita sungguh pemilihan warnanya.. hehe..
ReplyDelete