ROTI JALA KLASIK CICAH KARI DAGING

Seri Kandi Tanah Jauhar
6

Assalamulaikum...

HAI.. tak habis dengan roti jala..


Sebab malam ni, Pak Inche bertugas untuk perlawanan bola sepak di stadium, jadi sebelum PI keluar tadi sempatlah jamu dia dengan roti jala. Sejujurnya, Sk lebih suka roti jala klasik ni yang lebih terasa jalanya bila disuap ke mulut. Dalam resepi ni juga, Sk cuma gunakan air sahaja tanpa susu atau santan, agak kenyal sedikit teksturnya berbanding jika ada susu.

Resepi Roti Jala

2 cawan tepung gandum
2 cawan air
1 biji telur
1/2 sk garam
Sedikit serbuk kunyit
2 sudu minyak masak

1. Kisar halus semua bahan dan masukkan ke dalam botol acuan, bolehlah menjala. 

2. Lipat roti jala dan hidangkan bersama kuah kari.

Post a Comment

6Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. Makanan kegemaran ni.. Sedap..

    ReplyDelete
  2. Dapat pulak dengan kari daging kambing
    memang kenyang menjala

    ReplyDelete
  3. Klu buat sndri mmg roti jala klasik je la mmapu buat kan..

    ReplyDelete
  4. Tak pernah buat memana roti jala.. hohoo

    ReplyDelete
  5. Fav SA yang ni..suka masak kari kambing...pas tu petang buat roti jala klasik ni...

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!