DAGING DAN KELI SALAI MASAK LOMAK CILI API - Alam Sari Di Tanah Jauhar

DAGING DAN KELI SALAI MASAK LOMAK CILI API

 Assalamualaikum...

TENGAHARI ini Sk cuma masak nasi. Lauk-lauk semalam, kelmarin semua dah wassalam jadi Sk pesan lauk yang asyik lalu-lalang dalam whatsapp dari satu page Makan-makan Delivery. Terdapat pelbagai pilihan masakan salai yang dimasak Lemak Cili Api seperti daging, itik, ayam dan ikan keli.


Semua jenis masakan, harganya RM10. Tiada syarat pembelian minima dan caj penghantaran dikenakan sebanyak RM2. Boleh juga jika nak datang terus ke kedainya di simpang empat Flat Bandar Baru Kangkar Pulai. Sk tanya, berapa ekor keli dalam satu pek tu, jawapannya tiga ekor. Jadi, Sk pilih Daging Salai dan Keli Salai.


Tak terkata apa bila tengok Keli Salai yang dikatakan tiga ekor. Dalam berniaga biarlah jujur, ni cuma ada dua bahagian kepala dan satu bahagian ekor ikan keli sahaja??? Hurmmm.. 

Faham maksud Sk??

4 comments:

  1. perghhh favorite Hans nih masak lomak cili api

    ReplyDelete
  2. oooo alooooo.... bilang 3 kok dapat dua. Mesti tak lulus Ilmu Hisab 2 Kira-Kira belajar darjah satu zaman dulu!

    ReplyDelete
  3. Baru nak cakap murah giler.....
    Ok..tak jadi cakap...hihihi

    ReplyDelete
  4. patut dia cakap 3 ketul, bukan 3 ekor...SA bayangkan 3 ekor complete..takpe la SK, nanti bila2 keadaan dah ok jemput datang rumah SA eh..SA masakkan bagi makan puas2

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih