IBUKITA THAI BOX

Assalamualaikum...

NAMPAKNYA walaupun kes covid 19 semakin mencanak naik, namun kering hati bos memaksa kami datang ke pejabat mengikut giliran. Itu satu, setiap staf juga wajib berada di tempat masing-masing semasa BDR iaitu di rumah sendiri sebagaimana biasa pada hari bekerja, bukan di kampung atau di tempat lain apalagi di shopping mall 😜  Ah, lupakan hal pejabat, tempat cari makan orang kata. Duluuu.. beli kereta sebab nak pergi kerja, sekarang.. pergi kerja sebab nak bayar kereta 😂 Jadi, akur sahajalah sama ada diarahkan berehat bekerja di rumah atau di pejabat 😍


Abaikan tutup tipuware tepi pinggan.. kahhh. Cemana boleh tak perasan, memang pun dah rabun mata ni. Sejak pagi langsung tak makan apa-apa. Patutnya, masuk kerja pukul 9 sempatlah nak alas perut dulu. Tapi, makin tak sempat pulak. Macam tak terkejar pukul 1 pulak kalau nak sarapan dulu. Jadi, sampai terus buat kerja.

Gedebak gedebuk dah pukul 1+. Dalam perjalanan balik, pesan Ibukita Thai Box dari Warong Santan And Sambal, minta terus hantar ke rumah. Hari ini pulak, Cik Ani ada temujanji vaksin, jadi Sk suruh tinggalkan Zulaikha di rumah Sk. Balik vaksin, Cik Ani lepak kat rumah Sk dulu, lupalah pulak minta WSAS tambah satu nasi lagi.





Satu set Ibukita Thai Box mengandungi Ikan Siakap Sweet Sour, Tomyam Campur, Telur Bungkus, Salad dan Sambal Belacan. Haaa.. memang tak pernah mengecewakan masakan Chef Warong ni tau. Iman kata, nanti beli lagi, sedap teringat-ingat katanya.

InsyaAllah... Esok kita order lagi ya anaknda.

😍😍😍



Post a Comment

8 Comments

  1. Dulu beli kereta nak gi kerja.Sekarang gi kerja nak bayar kereta.Sedap pula ayat tu...Untung ada warung ibu kita...Lega sikit bonda..

    ReplyDelete
  2. Jangan lupa order lebih ye...esok kita nak datang bertandang lagi ke sini, nak selit makan sekali.

    ReplyDelete
  3. Selamat menjamu selera. Masakan Thai memang sedap

    ReplyDelete
  4. lauk bishe-bishe yang dirindui masa kat Melaka dan dine in. :')

    ReplyDelete
  5. Dulu beli kereta nak gi kerja.Sekarang gi kerja nak bayar kereta, ayat ni best..sempoiii....sedap plak nampak tomyam tu ha..nak buat tomyam minggu ni bz..minggu depan la nampaknya

    ReplyDelete
  6. Dulu beli botor nak pegi kerja
    Sekarang naik motor pergi kerja

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih