Assalamualaikum...
PAGI ini.. goreng nasi tak ada rencah. Rencah ke namanya? Cuma tumis cili dan bawang yang dikisar, sedikit cili boh jenama Puteri dan sambal belacan. Masukkan telur dan serbuk belacan, masukkan nasi, kacau sampai garing, siap!
Semalam, Cik Ani bagi karipap frozen yang dibeli dari kawannya. Sebungkus ada 14 biji karipap, Sk dah tanya Cik Ani, berapa sebungkus, dia pulak suruh Sk teka harganya. Sampai sekarang Sk tak jawab teka-teki teka-tekuk Cik Ani 😜
Karipap ni sedap.. gigit jer ada daging, gigit jer ada daging. Tapi dua tiga kali gigit jer, comel karipapnya tapi puas hati sebab inti penuh, bukan angin 😅
Kalau hari cuti, memang seteko la Sk buat air. Pagi ni, buat nescafe. Hari tu pergi shopping, belilah teh detox, green tea bagai.. tapi nescafe jugak yang dibalun.
😜
Tengok nescafe tu rasa teringin nak minum air nesafe tapi SA dah lama x amik nescafe sejak diserang hypertension 2010 dulu sampai masuk ICU
ReplyDeleteSedapnya karipap inti daging..lagi banyak ini dan dagingnya lagi sedap.
ReplyDeletemmg sedap karipap yg setiap kali kita gigit adalah inti, bkn angin je. hehe
ReplyDeleteKaripap inti penuh memang kita suka. Biasanya yang tepi2 kelim karipap tu letak tepi hihiiii...
ReplyDeleteWak kalau makan nasik goreng kena cari ikan kering goreng
ReplyDeleteTetiba craving karipap tengah2 malam buta ni...mana nk cari
ReplyDelete