NASI LEMAK LEGEND - Alam Sari Di Tanah Jauhar

NASI LEMAK LEGEND

Assalamualaikum...

LAMBAT kalu, memang putih mata laaa..


Sanggup keluar jauh-jauh dan pagi-pagi, demi Nasi Lemak Legend. 


Istimewa hujung minggu mesti ada seteko teh atau nescafe. Sk guna teh ros 888.


Macam dulu-dulu kan, sekeping daun pisang dipotong kecil diletakkan atas sambal nasi lemak sebelum dibungkus rapi.


Lengkap dengan ikan bilis, kacang tanah dan telur sebelah, cuma RM2. Murah, kerana nak menyediakan nasi lemak berbungkus daun pisang bukan mudah.

10 comments:

  1. Sekarang agak susah nak dapat nasi lemak yang dibungkus dengan kertas dan daun pisang. Biasanya guna polistrin, tak pun kertas minyak coklat tu kan.. kalau dapat yang macam ni nikmatnya.

    ReplyDelete
  2. Ada 6 bungkus. Setiap seorang makan 2 bungkuslah kan.

    ReplyDelete
  3. Hahaha...tak boleh move on lagi ker susahnya nak bungkus nasi lemak daun pisang🤭
    Pastinya sedap pagi minggu sarapan nasi lemak..Bungkus daun pisang pulak aromanya aum...

    ReplyDelete
  4. Sedap tuuuu!!! Daun pisang.. wangiiii ... Lapar balikkkk tadi dah luncheonn..

    ReplyDelete
  5. Selamat bersarapan nasi lemak legend

    ReplyDelete
  6. nasi lemak bungkus cm gini memang sorang wajib telan 2 bungkus 🤣🤣🤣🤣🤣

    ReplyDelete
  7. Nasi lemak kalau dah letak daun pisang jarang tak sedap.

    ReplyDelete
  8. sedapnyaa! aroma daun pisang tu lejen!
    tmbh lg aroma nasi lemak.. pehh padu!

    ReplyDelete
  9. Nampak sedap . Ccl suka makan nasi lemak yg dibalut dengan daun pisang .bau aroma daun pisang tu wangi

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih