Assalamualaikum...
PENGGEMAR pasta macam Sk, kalau hari-hari makan pasta pun suka aje. Pernah tiga hari berturut-turut makan pasta yang diolah dengan macam-macam cara. Pasta terutama spaghetti ni, boleh dimakan ikut cara barat atau timur. Gaul dengan tomato cincang pun sedap dah. Gaul dengan kuah kari juga sedap lagi kalau ada sambal belacan ðŸ¤
Disebabkan lauk Ayam Telur Masin ada sedikittttt sahaja lagi yang tinggal, Sk jadikan ia sos spaghetti. Spaghetti rebus macam biasa, kemudian buangkan airnya, jangan keringkan terus. Tuang baki Ayam Telur Masin, gaul rata, kemudian buka semula api, panaskan. Disebabkan ayam telur masin tu memang sikit jer yang tinggal, Sk tambah susu sejat dan serbuk telur masin. Nak pedas, Sk tambah lagi potongan cili padi.
Memang mengaum laaaa 😆
Auuuummmmm! Menu fusion begini memang sedap. Gabungan budaya timur dan barat yang mengancam selera!
ReplyDeleteMenarik...SA setakat pandai buat aglio olio ngan bolognese je la..lain2 x cuba lagi
ReplyDeleteAda rasa pedas-pedas tu yang lagi nikmat.
ReplyDeleteTak boleh jadi ni haha...
ReplyDeleteMemang sedap ni spaghetti ayam campur telur masin. memang laju lah makan dia.
ReplyDelete