NASI KERABU EDIBLE FLOWER - Alam Sari Di Tanah Jauhar

NASI KERABU EDIBLE FLOWER

Assalamualaikum...

DUA hari tak bersiaran.. ceritanya (gambar) banyak, tapi tak ada idea apa nak dikisahkan. Sindrom writer's block barangkali πŸ˜†.


Nasi Kerabu Kembang Setaman namanya 😍
Yang makan pun ikut sama kembang berzaman-zaman 🀭

Ada yang tanya, memang ada bunga sekali ke dalam nasi kerabu tu? Haaa.. bunga tu Sk beli di BIG, nasi kerabu beli tempat biasa di Taman Pulai Mutiara. 


Ada yang tanya lagi, apa rasa bunga tu? Sejujurnya bunga tu tak la sedap secantik rupanya jika dimakan begitu sahaja. Tapi, kalau gaul dengan ulam dan sambal serta nasi kerabu tu, rasa nasi kerabu la gitu. 

Yang pasti, bunga itu mempunyai banyak khasiat dan Sk pun baru belajar-belajar makan 😍

Boleh baca khasiat Edible Flower 






9 comments:

  1. meriah betol nasi kerabu berbunga2.. hihi

    ReplyDelete
  2. Awet muda ni kalau rajin makan bunga.

    ReplyDelete
  3. Geram tengok bunga bungaan tu la. Geram sangat-sangat. mahu awet muda dan naik seri wajah ni. Aamiin.

    ReplyDelete
  4. Takut hendak makan bunga.
    Apapun pengalaman baru.

    ReplyDelete
  5. Wow...sejak dua menjak ni jad herbivor yer..🀭
    Teringin juga nak rasa bunga2 tu...menarik

    ReplyDelete
  6. Ingatkan bunga hiasan aje
    boleh makan sekali rupanya

    ReplyDelete
  7. Ehh . cantik nasi kerabu ni . huhu...

    ReplyDelete
  8. Mak aiii...cantik snaagt plak ada warna warni..syg plak nak makan

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih