Assalamualaikum...
MAKAN tengahari, Pak Inche tapau dari Restoran Beriyani Syahabs Taman U. Setiap seorang dapat lauk kambing. Kambingnya pulak lebih berat tulang dari isi.
😂
Sebenarnya, Sk rindu suasana makan bawah khemah kenduri masa zaman kanak-kanak dulu. Makannya berhidang empat orang semeja. Setiap meja akan dipisahkan dengan empat biji gelas yang disusun telangkup berderet. Bila ada tetamu duduk, maka penanggah akan datang menuang air bandung. Seingat Sk, di Johor memang sebutannya air bandung, bukan sirap bandung macam sebutan sekarang.
Sekeping gambar Sk sedang duduk memerhati air bandung dalam gelas. Dulu-dulu, orang kahwin, majlisnya tiga hari tiga malam, kan. Jumaat nikah, malamnya berinai besar, ahad kenduri, ahad malam, dinner..
😂😂😂
Air bandung tu mengundang kehausan tekak sungguh hahaha.. Isshh
ReplyDeleteSwdapnya kalau soda bandung.Tapi nak buat hanya saya sorang peminatnya..Telioq
ReplyDeleteAdeehhhhh... pernah sekali beli kari kambing, berat isi dari tulang. Makank kuah sajalah jawabnya. Air bandung memang menggoda. Dari dulu, kini dan selamanya!
ReplyDeleteMacam dah lama tak makan nasi beriani... teringin la plak.... isi daging kurang tu leh buat stress.. hahaha
ReplyDeletekan kak..rindu zaman-zaman makan berdulang tu semua.hahah..Dapat telur bungkus tu dlu kemain berebut tau kitorang
ReplyDeletealahai...lamanya x minum air bandung....terus teringin ha...eh..ada sirap x kat rumah erk?
ReplyDeleteSedapnyaaa lahai lauk kenduri..
ReplyDeleteKak nanti rasa air bandung PONTI kak.. brand HAUS, sedap gilerrr... piawww
nak sikit sirap bandung!
ReplyDeleteBetul, zaman PC kecik-kecik bila ikut mama babah pergi majlis kerja kahwin mesti masi minyak dan air sirap bandung. Cuma sekarang dah susah nak jumpa. Mesti air sirap tak pun air oren bila ada majlis-majlis.
ReplyDeleteAir Bandung campur ais krim soda, perghhh sedap.
ReplyDelete