SARAPAN SOTO SKUDAI

Assalamualaikum...


SARAPAN pagi ini, Soto Skudai. Pagi-pagi Pak Inche dah keluar sebab Sk telah menghantar pesanan soto via whatsapp seawal jam 7.30 pagi. Saja cuba nasib hantar whatsapp sekali dijawab pulak. Terus Pak Inche keluar pergi ambil, memang dia yang sejak malam tadi suruh Sk pesan siap-siap. Ini pertama kali la pesan awal, biasanya walk in terus 😆


Pilihan Pak Inche, Bihun Soto. Bihun dan taugeh ditenggelami soto yang penuh rasa rempah ratus. Istimewanya soto disini disertakan kulit dan tulang ayam sekali jika diminta pelanggan. 


Sk dan Iman pilih soto nasi. Bukan soto nasi yang lengkap, cuma nasi impit dan taugeh sahaja. Aisehhh.. baru teringat ada suhun goreng lebih kat atas kabinet, lupa pulak nak tambah dalam mangkuk soto 😅.


Kalau tak cukup kenyang, boleh makan nasi lemak 😂 Haaa.. kalau macam ni, kompom tak lapar la masa BDR ni.. boleh kerja sambil rehat gitu 

😍😍😍








Post a Comment

8 Comments

  1. Fuh mantap. Susah juga nak cari soto yang kena dengan tekak. Tengok yang ni rasa menyelerakan pulak. Tak kisah makan dengan bihoon ke atau nasi himpit PC boleh je. Hehehe. Lagi satu ada sambal kicap. lagi berdentum makan.

    ReplyDelete
  2. Sedapnya soto. Ni kalau dapat makan dengan bergedil ni memang layan!!

    ReplyDelete
  3. Sedapnya..SA kalau soto ni prefer ada nasi impit ngan mee kuning...sambal kicap...uiiii sedapnyaaaaa

    ReplyDelete
  4. sedapnya soto. nasi lemak pon kegemaran syu jugak..

    ReplyDelete
  5. Adoi.. Sedapnya soto.. makanan kegemaran ni .

    ReplyDelete
  6. Sedapnya soto.. ns lemak pn menggoda dgn bungkusan daun pisangnya

    ReplyDelete
  7. Ada ja idea SK ni nk order makanan.Nak fikir menu untuk order pun bukan senang ooo ..kan..

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih