STAYCATION DI LA CRISTA HOTEL MELAKA

 Assalamualaikum...

WALAUPUN dah dibenarkan merentas negeri namun tak dapat nak merentas jauh lagi kerana Iman kan baru jer mula intern. Tu tak apa, dia tak nak langsung mohon cuti ya. Kalau babah dan bonda nak jalan-jalan, kena tinggal pun tak apa, kata dia, huhuhu.


Pak Inche, nak sangat ke Melaka. Sehari sebelum bertolak, barulah kami cari hotel. Lepas tu semua hotel tak berkenan. Pak Inche ajak duduk di La Crista, tapi macam bosan asyik duduk situ jer. Lepas semua hotel tak berkenan dari segi harga dan rupa, akhirnya pilih La Crista jugaklah. Ialah, buat apa dok hotel mahal-mahal, nak duduknya sekejap je, lagipun kami check in pun dah malam nanti sebab bertolak dari JB pun dah agak lewat, kan.


Kali ni, kami minta bilik Premium King dan Deluxe sahaja. Tak nak ambil bilik besar-besar, serammmm.. hahahaha..

Alhamdulillah, kali ni tak ada gangguan macam sebelum ni. Tidur pun lena sampai pagi.


Tak apalah tak ada bath tub ke, sinki kembar ke, memang orang-orang macam Sk ni, nama jer suka layan movie seram tapi tak payahlah duduk bilik besar dengan bilik mandi besar, cukup yang sederhana janji bilik airnya bersih dan teranggggg πŸ˜†


Sepanjang pkpb, dua kali rasanya Sk ambil buffet breakfast di dua hotel yang mana, tetamu tidak dibenarkan mengambil makanan sendiri sebaliknya disendukkan oleh pramusaji atau staf hotel. Di La Crista ni, best la, kita layan diri, cuma wajiblah memakai pelitup muka dan sarung tangan plastik yang disediakan.


Selepas English Breakfast, kita layan pulak sajian tempatan, Nasi Dagang Gulai Tongkol. Alhamdulillah, sedap, cuma gulainya sedikit manis. Tapi, Sk suka gigit cili padi tu, pedas betul, makin digigit makin sedap pulak 🀭


Iman ajak temankan dia ambil bubur nasi, ehhhh.. kita pun ter-join sekali pulak 😜


Dari masuk, dah nampak mee goreng ni, tapi nampak bodoh dan tak menarik langsung. Sebagai penggemar mee goreng dan tak mahulah teringat-ingat lepas dah balik nanti, Sk ambillah sepinggan kecil. Lepas tu barulah teringat, memanglah Melaka terkenal dengan mee bodoh, oh, patutlah nampak bodoh, hahaha.

Tapi.. bodoh-bodoh pun sedappppp!!!
Sedap sangatla lagi bila cicah dengan sambal tumis tu... hihi.
 
Nasib baik ambikkk
😜


Selamat tinggal, Melaka
Nanti kami datang lagi eh.. sebab hari tu tak  beli belacan, cencaluk ngan wajik sirat.. hahahaha.. hahahahah.

Post a Comment

7 Comments

  1. Bestnya p tido hotel..bekpes pun nampak menyelerakan..

    ReplyDelete
  2. Wahhhh.. Manyakk syokkkk... Bercutiiii dannn makan makannn

    ReplyDelete
  3. Memang besar biliknya.
    Hehe pernah makan buffet tengahari di La Crista 2 kali. Hotel ini strategik terletak di jalan besar.

    ReplyDelete
  4. okey masuk wishlist la hotel ni.....nampak menarik...

    ReplyDelete
  5. Tak sabar... tak sabar.... tak sabar na pergi bercuti.
    Kena zikir selalu ni bak kata Mama Cella.

    ReplyDelete
  6. lawa hotelnya walaupun bilik biasa je..boleh masuk wish list la

    ReplyDelete
  7. Uittt ..honeymoon ker PI & MI....Sabarlah Iman,kalau tahun depan dapat adik baru🀭🀣

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih