MAKAN DI KLUANG RAILCOFFEE - Alam Sari Di Tanah Jauhar

MAKAN DI KLUANG RAILCOFFEE

 Assalamualaikum...

SEJAK dibenarkan merentas daerah, selepas ke Pontian mencari hasil makanan laut, Pak Inche berzikir hendak ke Kluang pulak. Jomlah.. jomlah.. pada mulanya agak malas jugak tapi mengenangkan tak banyak masa yang tinggal menjelang usia senja ni, jadi kita turutkan juga. 


Kalau dah sampai Kluang, tentunya Kluang RailCoffee menjadi destinasi JJCM kami. Masa sampai, ada tiga kumpulan yang sedang beratur menunggu meja, namun begitu kami berdua dapat masuk dahulu kerana ada kekosongan meja untuk dua orang. 


Padahal pagi tu kan dah sarapan Nasi Goreng Cili Padi dengan Telur Separuh Masak. Eh.. nak jugak telur, nak makan dengan roti bakar. Lain feel dia kalau ke kopitiam tak makan dua menu tu katanya 🤭


Dia kata, sikit sangat order roti bakar tu sebab dia nak makan banyak 😂
Depan sekali tu, Egg Mayo Sandwich, yang dua piring lagi tu, Roti Bakar Bun dan Roti Bakar Keping.


Minuman untuk PI je dua gelas. Sampai staf yang hantar tu tanya, betul ya, kopi dua? Sebab orangnya berdua, airnya tiga. Ni kalau ada Iman, memang ada lima gelas air.


Pagi dah makan telur dua biji, tengahari makan lagi dua biji, aisehmannn. Perut pun dah macam telur 😆 Tapi dia kata, telur cair. Tulah, dia tataw Sk je yang terror buat telur separuh masak ni 😜


Wan Tan Hor pun dia nak jugak, dia kata, kita kongsi-kongsilah. Hurmmm.. bila dia cakap macam tu, tak payahlah order makanan lain. Nanti makanan kita pun, kita kena habiskan, dia punya pun kita kena habiskan. 


Mujurlah portion Wan Tan Hor ni taklah besar dan banyak macam kat Restoran Budak Siew Mai 😂. 


Biasanya Sk order minuman panas tapi teringin pulak nak Hainan Kopi Ais tu.. dah sudah.. sampai ke malam sendawa kopi, dahlah gelas kemahen beso 😆


Pelbagai pilihan roti bakar. Memang kalau ikutkan semua nak dimakan. Desserts dan kek pun ado.


Value Meals. Harg sungguh berpatutan berpadanan dengan saiz makanan yang dihidangkan.


Pelbagai pilihan makanan tempatan atau selera Malaysia.


Tapao roti bun bakar untuk Iman. 
Balik dari Kluang, ngam sampai pejabat Iman.. syukur Alhamdulillah ❤️

6 comments:

  1. Balas dendam betul nampaknya Pak Inche tu SK hehe...
    Teringin sangat nak rasa minum kopi kat sini, belum ada rezeki nak ke Kluang :(

    ReplyDelete
  2. Fuhh..menu menggoda kita betul. Tudiaa sekali 2 gelas kopi. Sesekali dapat dine in kan :)

    ReplyDelete
  3. Tudia sedapnya....
    Kopi & roti beserta telir separuh masak gandingan mantap..
    Eh,PI nampak macam makin slim pulak

    ReplyDelete
  4. Haha dek lama tak boleh dine in...semua nk diodernya

    ReplyDelete
  5. Tudiaaaaa......bukan main tu order dia....lama x makan kat sini...ada satu kat Seremban

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih