SUNGAI RAMBAI YANG HIJAU KEBIRUAN TAPI ADA BUAYA

 Assalamualaikum...

ECECEH.. hari tu nampak kakak kita sakan bergambar kat Masjid Kristal la, Taman Tamadun la, untung dia tau dapat merentas sampai ke Pantai Timur. 

Kita mampu rentas sampai ke hatimu negeri Hang Tuah, jer. Tak dan nak berjalan jauh nau nau. Tak dapat ke Miami Beach, kita bergambar tepi sungai aje, pun jadik 😍

Sungai yang airnya begitu tenang, jernih dan hijau kebiruan. Kelihatan ikan-ikan riang berenangan 😛 (selalu dengar ayat, burung bebas berterbangan).

Nasib baik dak omey ada cuti sehari seminggu.

Selfie selpot jerlah.. Pak Inche tak tahan panas, kahhhhh!



Naik jambatan gantung. Jangan risau, ia mampu menampung berat badan Mak Inche.


Tapi, awas.. sungai ni ada buaya. Jangan teruja dengan kejernihan airnya.


Sebelum dia ngap kita, kita lari dulu....!

Post a Comment

7 Comments

  1. bestnya! saya dah lama tak dapat bergambar tempat best2 ni haha

    ReplyDelete
  2. hahahah gambar last kelakar..sebelum ngap yea

    ReplyDelete
  3. Hahaha...Alhamdulillah..
    Cantiknya air sungai tu...
    Alhamdulillah,Dah Omey dapat cuti terua rentas negeri jugak yer..
    PI tak tahan panas...sapa yang puteri lilin ni🤣

    ReplyDelete
  4. Teringin nak datang sini nak tengok sungai jernih tu. Tapi macam kurang yakin nak jejak dekat dekat risau terserempak buaya.

    ReplyDelete
  5. Amboi... amboiiiii! Orang KL orang Johor dah jauh mengorak langkah.
    Tunggu ye orang LD nanti nak rentas Laut China Selatan juga hahahahahaa.

    ReplyDelete
  6. Bestnya jalan2 SK..kena angin luar,pasti boleh me refresh mood kan..

    ReplyDelete
  7. Seronok jalan- jalan kan...SA tunggu bulan 12 nak amik cuti panjang..nak pi bercuti ke Trengganu kitaaaa....

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih