MEE HASSAN - Alam Sari Di Tanah Jauhar

MEE HASSAN

 Assalamualaikum...


TAPAO Mee Goreng Mamak untuk supper katanya. Ni bukan beli dari restoran mamak atau Bismi Curry House tapi gerai mee goreng depan Pasaraya Hosey. Nama tauke, Hassan, jadi kami panggil Mee Hassan jer la untuk membezakannya dengan mee goreng restoran mamak. 😆


Dah beberapa kali jugaklah beli Mee Hassan ni, selalunya kalau beli memang makan berkongsi, kadang bawa ke Senai. Sebab portion besar dan Mee Hassan ni macam muak sikit kalau makan banyak, tak tahulah kenapa. Dia bukan tak sedap tau, tapi kalau banyak jadi muak seolah mee nya mengembang.. hahaha.


Ni, Pak Inche yang beli, Iman dah kata, beli dua aje, lagipun bonda dah masak nasi. Ehhhh.. dia nak jugak beli tiga bungkus, tapi Imannya ambil maggi goreng. Sudahnya, masing-masing makan tak habis. Sk baru makan suku, bungkus balik, lepas tu kongsi makan mee Pak Inche, hehehehehe.






5 comments:

  1. Ya allah...sedapnyaaaa....x leh jadi ni....dia tayang mee goreng mamak plak...

    ReplyDelete
  2. Macam mee goreng dulu- dulu la...

    ReplyDelete
  3. Sedapnya style mi goreng mamak macam ni. Sesekali makan baru sedap kot. Dia kena makan masa lapar kot baru habis sebungkus :)

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih