Assalamualaikum...
MINGGU lepas, Angah ke Tampin. Sebelum tu, sempat masakkan Laksa Johor. Mula ingatkan nak ambil kuahnya saja. Tapi, balik dari makan di Restoran Kari Kambing 40 Hari tu, terfikir lebih baiklah ambil dengan spaghetti. Ambil sekali Keropok Lekor Terengganu yang Cik Ani beli.
Suruh Cikwa bungkuskan. Lepas tu rupanya, tak cukup aksesori. Timun segulung aje, taugeh sikit, daun-daun hiris tu banyaklah, lobak asin ada dan nasib baik sambal belacan pun ada. Mujurlah Pak Inche jenis tak makan banyak ulam. Salad-salad pun memang tak ada stok, kalau tak boleh makan stail
America, hahahah.
Sudahnya, sebab spaghetti dan kuah ada lagi, makan spaghetti dengan kuah ajelah, letak sambal belacan. Tengok
Gulai Udang ada lagi tiga ekor, panaskan, ambil udang dan kacang buncisnya aje. Boleh la boleh untuk orang yang tak cerewet macam Sk ni. Tak suka nak buang-buang makanan, susah cari duit kan dan penat memasak. Kita dah biasa jadi food bank, no hal lah 😆😆😆
alahai sempoi jer main masuk je.. heheh.. janji x membazir dan mengenyangkan kn kak?
ReplyDeleteBetul bagai apa yg dikata, tu, Kak Mim ❤️
DeleteWahhh....laksa johor...
ReplyDeleteOk..esok kita pun nak masak laksa jugakkk..hihihi