MAKAN DI JAWS SEAFOOD - Alam Sari Di Tanah Jauhar

MAKAN DI JAWS SEAFOOD

 Assalamualaikum...

HUJUNG minggu...hari untuk jalan-jalan. Bila dah jalan-jalan tu, idok ler rajin nak balik memasak.. itulah sejenis perangai. Jadi, sama ada tapao atau dine in katanya 🤭


Biasanya, kami ikut aje apa yang Pak Inche nak makan. Nak makan apa, makan di mana, biar PI yang buat pilihan. PI ajak makan di Jaws Seafood.. kami turutkan. Jangan suruh kami makan jaws, sudahlah 😂

Sekarang ni, lebih berhemah kalau nak pilih lauk. Tapi lauk pilihan makan di mana pun.. tetaplah sama 🤭

Mengikut putaran jam, dari atas, Chicken Lemon, Siakap Stim Lemon, Salted Egg Sotong dan Sambal Kangkung atau Kangkung Belacan. Masakannya tidak mengecewakan.


Pesan seekor sotong bakar dari Maryam Stall. Maryam stall ni milik kawan PI. Sotong seekor RM15.. terkejut tengok saiz sotong besar pinggan. Sedap ya amattt.. lembut jer sotongnya, memang rekomen siapa datang sini, mesti order sotong bakar ni tau.

Burppp.. Alhamdulillah ❤️





8 comments:

  1. kalau dah keluar jalan memang makan luar atau menapau je lah senang. Sotong tu best betul. Saiz kena dengan harganya.

    ReplyDelete
  2. Samalah PC pun, biasanya kalau dah jalan-jalan terus makan kat luar atau bungkus jelah. Syok pulak tengok sotong tu.

    ReplyDelete
  3. Nalla punya sotong...

    SK...pasai pa ya,bila nak masuk blog SK jadi lambat...Kena tunggu 15-30 saat...saya perasan sejak minggu lepas.Sebelum ni tak macam tu

    ReplyDelete
  4. Very nice piece of content I see here on your blog. You have put out very vital tips and information for your readers. Just keep doing more it's great.

    ReplyDelete
  5. mmg menggoda sotong tu kak... sama perangai pulak kita... kalau balik jalan² mmg husb sy pun akn ajak dine-in terus.. nnt balik umh xyah susah² nk siapkan mknn lg boleh terus rilek

    ReplyDelete
  6. KEJAM BETUL LA TUAN ENTRY NI DUK TAYANG MAKANAN SEDAP2 NI..SOTONG TU....ADOIII...SEKSI...ALAAA...KAN DAH LUPA CAPS LOCK...AH LANTAK LA...

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih