PULUT KUNING, RENDANG DAGING, SAMBAL UDANG DAN TELUR PINDANG

Seri Kandi Tanah Jauhar
3

 Assalamualaikum...


JUMAAT lepas, Cik Ani masakkan Pulut Kuning dan Rendang Daging tanda kesyukuran, ibu, Angah dan Cik Ani sekeluarga bebas dari virus covid.


Kebetulan Angah ada ambil tempahan telur pindang. Oh ya, sekarang ni, segala proses pembuatan telur pindang telah diambil alih oleh Izzat, anak sulung Angah.


Sambal Udang.. rasanya ni Angah yang masak.


Sk baru ambil pulutnya semalam pagi sebab Sk tiada di Johor kan.


Pagi tadi, keluarkan dari peti sejuk. Kukus semula pulut, panaskan rendang daging dan sambal udang.

Syukur.. Alhamdulillah
❤️


Post a Comment

3Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. Alhamdulillah kembali sihat bwbas Covid.
    Suka pulut kuning makan dengan sambal.

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah, ibu, Angah dan Cik Ani sekeluarga bebas dari virus covid.
    Cantik pulut kuningnya, dengan rendang sekali...sedap sangat!

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!