MENGOPI DI JAMAICA BLUE PARADIGM

 Assalamualaikum...

MULAI isnin (hari ini), semua jadual  Berehat  Bekerja Dari Rumah, telah dibatalkan serta merta. Waktu kerja juga kembali normal dari jam 8 pagi hingga 5 petang. Hurmmm.. bertimbun balik la kain baju tak berlipat dalam bakul tu 😝 Tapi, tak apa, syukurlah sebab masih ada kerja.

RASA macam teringin nak kopi-kopi selepas kepedasan makan di Myeongdong Topokki, Sk mengajak  Iman ke Jamaica Blue,  sambil makan pancake pisang, hehehehe. 

Secawan Hot Cappucino untuk Iman dan di dalam gelas tu Hot Latte. Masa pesan di kaunter tu, beritahu, kami nak kopi yang ada lukis-lukis, hahahaha. Jadi, dia rekomen Latte. Iman pulak nak macchiato, dia tunjuk saiz cawan macchiato, buih lagi banyak dia kata. Kalau nak berbaloi, ambil cappucino. Sedap weh cappucino. Cawan besar gedabak, puas minum.  


Staf Jamaica Blue beritahu, kopi mereka adalah antara kopi yang terbaik dan tersedap di dunia. Kopi pun tak manis, pelanggan boleh letak gula sendiri yang disediakan di meja. Murah hati dia, belanja dua skup ais krim coklat dengan dua keping biskut. Biskut sedap, chewy dan yang ada roll oats tu pun sedap sangat.


Bob's Banana Pancakes dihidangkan bersama taburan kacang pecan dan kelapa kering, nikmati ia bersama sos karamel dan aiskrim vanilla. Pancakes sedap walaupun macam rasa peknga pun iya jugak😝. Tapi, bila dihidangkan macam tu, terus naik satu darjat laaa.


Bahagianya si emak dapat kopi-kopi.


Anak pun suka dapat  hirup cappucino. 

Dah janji dengan bapak eh, nak bawa bapak eh pulak hujung minggu ni. Bapak eh kata, nak sarapan kat JB, huhuhuhu.

Jamaica Blue

(Berhampiran KFC)

Aras 4, Paradigm Mall, Johor Bahru.


Post a Comment

5 Comments

  1. Selamt mengopi
    Jangan sampai tak boleh tido malam ni

    ReplyDelete
  2. Mengopi memang bahagia aje kan...Kemain muka hepi memasinggg

    ReplyDelete
  3. Dah tengah malam ni tak boleh tidur lagi...bukan sebab minum kopi, tapi banyak yang difikir hihihiii.

    ReplyDelete
  4. Eeee geramnya tengokk kopi Iman tu oiii...sedapnyaaaa

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih