MAKAN DI SUSHI KING - Alam Sari Di Tanah Jauhar

MAKAN DI SUSHI KING

 Assalamualaikum...

HARI ini ajak Iman makan di luar, apa orang kata tu.. dine in ๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†. Disebabkan tempat yang Sk teringin nak pergi tu, hanya dibuka pada jam 12.30 tengahari, kiranya kita brunch aje la. Pagi, Sk cuma gorengkan epok-epok daging untuk sarapan dan panaskan Mee Hassan. Oh, lupa, belum cerita pasal Mee Hassan.. nanti eh kita cerita tu.

Dari rumah, kami terus menuju ke destinasi di Kampung Melayu Majidee. Hari tu, nampak kawan ada kongsi di fb. Sebenarnya, sebelum ni lokasi kafe tersebut di bazar karat dan Sk pernah makan di sana. Kemudian tu, tak tahu ke mana dia berpindah, rupanya ke Kampung Melayu. Tapi, bila sampai, terus keliru sampai dua kali Sk berpusing kat situ. Pertama, keliru, kafe tu buka atau tutup. Nak turun bertanya (tengok dekat-dekat), tak ada tempat letak kereta. Dengan keadaan jalan (lebih sesuai panggil lorong) yang sempit, agak mustahil untuk Sk tinggalkan kereta di bahu jalan. Wow, i tak rela gituh. Jadinya, kami ke Paradigm Mall jer lah, senang!


Dak omey ni ajak makan di Sushi King. Mula dia ajak makan Mee Tarik tapi maknya pulak tak tertarik. Kalau Sushi King, okey jugak, lama tak tengok sushi pusing-pusing, kan. 


Air kat sini gelas kurus-kurus, jadi berbaloi lagi la kot ambil minuman dalam tin. Gula gula belakang kira la ya, sekali sekala. Iman order Salmon Fish Skin, yang peliknya ikan salmon tak nak makan ๐Ÿ˜œ. 


Pilih tiga dulu...


Order nasi jugak sebab laparrrr.. hahaha. 
Ni set seafood. Ada udang, ikan, salad, crab meat, fishcake, mix vege secoet. 


Wajiblah ambil kacang edamame. Mula tak nak sebab kat rumah pun ada stok tu tapi Iman kata, ambiklah bonda...padahal bukan dia makan pun. Haaa.. lepas makan telur tu terus rasa kenyang sampai leher tegang ๐Ÿ˜‚


Iman nak mochi cream puff, ajak kongsi. Bila dia belah, Sk pelik tengok inti dia macam santan basi, hihi. Rupa-rupanya inti matcha, inti paling tak digemari. Nasib Sk dah surrender awal. Lepas telan terus Iman rasa nak demam, merah padam muka, kahhhhh! Nasib pepsi bonda ada lagi buat hilangkan rasa matcha ๐Ÿ˜†

Yang suka sangat matcha ni, Seketul Sunah tu haaaaa ๐Ÿ˜œ

8 comments:

  1. Sedapnya salmon skin..krup krup..Ademame pun sedapnya.Kat rumah dah habis stok.Budak omey tu sejak intern ni makin ayu pula...dalam hati ada taman ke๐Ÿ˜๐Ÿ˜

    ReplyDelete
  2. Kelakar tgk riak muka Iman dok tgk sushi tu..

    ReplyDelete
  3. Lama tidak ke SK. Selalu ambil sushi di tali sawat itu sahaja.

    ReplyDelete
  4. Comelnya Iman buat gaya begitu hihihiiii. Kita tengah rindu-roinduan nak dating sama sushi king! Belum boleh renyas daerah sebab sushi ada kat daerah sanun.

    ReplyDelete
  5. SA pun tak suka Matcha...tp seketul Dania suka...hahaha...lama x dating ngan anak dara ni...bila bleh dating x tau la..dia 2nd dose Khamis minggu depan

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih