ROTI CANAI KARI KAMBING BUKAN 40 HARI - Alam Sari Di Tanah Jauhar

ROTI CANAI KARI KAMBING BUKAN 40 HARI

 Assalamualaikum...


SARAPAN pagi ini, Roti Canai cicah Kuah Kari Kambing yang pekat likat melikat. Kuah ajelah, kambingnya tak ado. Tapi pemurah hati betul kakak yang cedokkan kuah ni, tak berkira langsung nak bagi kuah. Tak dapat kari kambing 40 hari pun tak apalah sebab dah jumpa kari kambing yang lagi meletop dan tak payah pergi jauh-jauh, hihi.

Selain kuah kambing sedap, rotinya juga lembut. Walaupun tebal dan masa makan tu dah tak panas, tapi senang jer nak dicubit. Bayangkan roti canai yang lembut dicicah pulak kuah kari kambing yang pekat tu.. wallawehhh!

Macam selalu, ada nasi lemak legend. Tapi tu nanti makan tengahari la.. kekenyangan makan roti canai sorang dua keping.
😅😅😅



4 comments:

  1. kari kambing, lama tak makan. Terliur membacanya

    ReplyDelete
  2. Rindu nak makan roti canai sedap kat PD...dah 2 tahun x makan kat situ...hahahaha.....makan panas2 bleh layan sampai 2 keping sorang...kuah dia sedap dan sellau add on rendang ayam dia...

    ReplyDelete
  3. Dapat kuah kambing pun sedap dah..janji rotinya lembut...Teh tarik satu...!!!

    ReplyDelete
  4. wah berselra terus , tambah tambah penggemar kari kambing laju jer makan

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih