Assalamualaikum...
MAAFLAH.. asyik kisah makan di luar sajo. Panjang betul Pak Inche bagi cuti memasak kali ni walaupun tanpa dimohon. Sebaliknya, dia pulak yang dok kata, tak yah masak.. tak yah masak 😂. Manjang dapur tak berasap, rasanya kali terakhir memasak ialah Kari Udang dengan Kacang Buncis 😅
Sedapnyer menggalah udang
ReplyDeleteUish....nampak seronok tul.dak omey tu dapat udang galah besar lengan baby tu...saya belum pernah makan udang galah besar macam tu.Yang masak sambal tu saya pun terliur walau bukan peminat udang😅
ReplyDeleteTak jadilah nak makan-makan udang galah di Hatyai.
ReplyDeleteTengok saiz dan harga baiklah cari di tempat kita sendiri.
Fuhh. puas hati macam ni.
ReplyDeletebestnya udang galah.. teringt dulu ms mula2 keje kena kursus kat johor..
ReplyDeletesinggah mkn udang galah.. sekor pon dh berbaloi rsnya nk mkn.. haha
Sedapnyaaaaaa! Terliur la memalam nihhh
ReplyDeleteSedap sehingga menjilat jari. Abam kie cuma mampu makan udang kecil2 je.
ReplyDeleteKalau di Jakarta susah mencari udang yang murah. Semua mahal. Nak udang atau lobster murah, yang besar2 macam tu, harus pergi ke daerah pesisir macam Sibolga atau Jogjakarta.
ReplyDeleteSayapun kalau sedang di Malaysia, selalunya cari kedai makan Melayu atau mamak yang menjual udang :D. Puas pesaan, mahal sikit tak apalah, tapi dagingnya yang besar puas digigit :D
Entry ni buat SA terliur...dah la fav SA tu...sabar jer la...bestnya dapat sedut kepala
ReplyDelete