IKAN PARI BAKAR SAMBAL DAN SIPUT SEDUT MASAK LEMAK CILI API LAGI

Seri Kandi Tanah Jauhar
0 minute read
9

Assalamualaikum...


ALASAN penat memandu sampai ke Masai, semalam, Sk minta Pak Inche tapau lauk untuk makan malam di gerai lauk-pauk di BBU tu. Sk pesan lauk Siput Masak Lemak Cili Api sebab tak puas makan hari tu kerana bertembung dengan lauk asam pedas, hihi. Kemudian, baru Sk tahu, lauk pauk tu dibeli dari Dapur Mizlin, bukan gerai lauk dalam fikiran Sk tu, hahaha.

Punyalah rajin, Pak Inche ke bandar pulak tapau Ikan Pari Bakar Sambal. Sk di rumah, masak nasi aje la. Senang keroje beta 😜

Burppp.. Alhamdulillah ❤️


Post a Comment

9Comments

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini.

Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri. Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com

Terima kasih

  1. Alhamdulillah. Saya pun ikut burrpp sama.

    ReplyDelete
  2. Baguih sungguh PI & MI ni saling memudahkan urusan..👍👍👍
    Saya baca ayat mula2 tu dah lain tafsiran..ke Masai...
    Saya baca "kemasai" Kalau bahasa Kedah "kemasai" tu macam serabut aka kusut masai la🤣🤣🤣🤣
    Acer tanya PI pernah dengar tak perkataan kemasai ( bukan ke Masai)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. baru tahu ada perkataan kemasai.. logik jugak tu penat memandu sampai kemasai 😜

      Delete
  3. Alasan sangat kan. Alhamdulillaah dapat juga rezeki ikan pari bakar dan repeat siput sedut masak lemak. Siapa tak sayang bini. Haruslah Pak Inche gigih.

    ReplyDelete
  4. Lama plak x makan ikan pari bakar...sedapnyaaa

    ReplyDelete
Post a Comment

#buttons=(Ok, Go it!) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Ok, Go it!