Assalamualaikum...
SALAH satu tujuan ke Pontian hari tu, selain memancing membeli ikan, kami rindu sangat nak makan udang Pontian. Tapi, kebanyakan udang yang dijual macam tak berapa segar. Tak menggiurkan. Tak mengancam. Tapi, sebab nak sangat makan dan tak nak datang sia-sia, Sk pilih jugaklah beberapa ekor, buat lepas gian 🤭
wahh sambal udang petai tu memey marbeles., tapi tulah kalo terkentut mmg semerbak baunya., khannnns ;p
ReplyDeleteWow petai import hihi...
ReplyDeleteOrang sekarang pandai cipta macam-macam istilah :)
Amboii gemuk2nya udang.. mesti manis isinya..
ReplyDeleteAllahu... tengahari tadi dah kopek isi petai. Nak masak sambal udang dengan petai. Akhirnya udang ke mana, petai jadi ulam saja!
ReplyDeleteSA ada beli udang harimau besar2 terus rasa nak buat sambal udang petai...nak suruh pak zain cari petai la...SA x makan petai tp nak bau dia je
ReplyDeletesedapnya sambal udang petai.
ReplyDeletemurah petai tu, sini sepaket rm16-17..
Bukan kaleng kaleng punya sambal udang petai
ReplyDeleteNasib baik wak tak makan petai
Kita pun dah lama tak beli petai..Rindu pula nampak petai SK ni...Ulat dalam buah tak apa kan...🤭
ReplyDeleteLeha-leha tu istilah dialek Perak. Saya anak Perak.Biasa dengar org tua-tua yg sebut. Tak tau pulak org skrg pakai.
ReplyDelete