Assalamualaikum...
SUNYI sungguh hari ni bila Pak Inche dan Iman masing-masing dah keluar ke pejabat. Bila sunyi dan bosan, mulalah asyik nak makan. Pagi-pagi Sk dah panaskan Nasi Beriani Tokma ada baki lagi sebungkus nasinya tapi lauk tak ada. Tapi (tapi lagi😆), ada baki lauk Sambal Daging masak hari tu. Jadi, pagi ni Sk sarapan Nasi Beriani Sambal Daging. Tinggal kenangan aje la sebab malas nak tangkap gambar 😜
Lepas sarapan, tunggu jugak apa-apa maklumat yang dikemaskini dari grup whatsapp kolej. Senyapppp... Sejak bos kecik berhenti, dah tak ada lagi ucapan alu-aluan dan kata-kata nasihat pagi-pagi. Masing-masing faham kerja masing-masing. Yang pasti minggu depan tentunya jadi hari yang paling sibuk buat warga kolej kerana lebih 10 batch akan dipanggil mengikuti kuliah secara camp based. Mujur ada pengalaman masa bulan Februari lepas yang berjalan dengan lancar dan jayanya. Harapnya kali ini juga tiada masalah di kala kes masih tinggi rekod hariannya terutama di Johor Bahru.
Wak suka makan yang tak keras lagi
ReplyDeletekeletus2 pecah dalam mulut
Sesekali sendirian...",Sepi Itu Indah"..
ReplyDeletetapi kalau saya tak boleh lama dok sorang2 ..penakut..
Sedapnya telur ikan mayong...Esok lempeng yok...🤭
pertama kali saya dengar tentang resepi ni
ReplyDeletepernah makan telur ikan mayong ni , sedap juga
ReplyDeleteDulu2 kalau arwah emak menyiang ikan haruan ke,keli ke..skak dan dik2 dok mengerumun tgk..kut2 ada telor berebut booking...lps tu bakar dalam daun pisang
ReplyDeleteWah! Langkah kanan saya pagi ini dapat jamu mata asam pedas telur mayong!
ReplyDeleteAllahu.... manyak sodap oooo!
Ya allah...langkah x berapa nak cantik la SA ni..sure dah habis kan...hari ni baru singgah rumah SK...eeee....dah la Fav kita
ReplyDelete