Assalamualaikum...
BELUM lepas lagi untuk dine in, jadi, kita buka restoran di rumah jer la malam ni 😅
Habis kerja tadi (BDR), Pak Inche ajak cari daging wagyu untuk masak steak malam ini. Pilihan yang paling dekat dengan rumah, sama ada ke Jaya Grocer atau BIG. Dan, pilihan PI, BIG sebab dah pernah beli di JG, jadi nak ubah selera pulak la gitu.
Sampai rumah, gigihlah terus perap daging dengan rempah ratus. Sk pula mengambil tugas sebagai Chef Garde Manger 😜 Jadi, dari mula memang Sk la sediakan side dish termasuk sos pencicah 🧑🍳
Oriental Salad beli yang ready to eat. Senang kerja Mak Inche. Salad untuk Sk, mestilah istimewa.. haha.
Buat sos guna demi glace jenama knorr. Sk bancuh 2 sudu besar demi glace dengan 1 1/2 cawan air sebab tak nak ia terlalu masin.
Bila masak sendiri, kemahen banyaklah side dish. Macam biasa, makan separuh jer dah kenyang sebab banyak nau side dish. Daging tak habis tu, nanti boleh buat rencah nasi goreng pulak, hihi.
Alhamdulillah ❤️
lawa salad.. ada bunga bunga hehe
ReplyDeleteBukan main sedap lagi nampaknya..
ReplyDeleteMenyelerakan!!!! Fuhhhh, fuhhhh! Sedapppp!
ReplyDeletealhamdulillah.. sedapnya..
ReplyDeleteyg berbunga2 tu menarik.. haha
Uiiii...Daging wagyu...
ReplyDeleteDaging special dari lembu-lembu yang dibelai manja dengan alunan muzik agar tidak stress supaya dagingnya lembut.Kalau daging saya bukan kategori wagyu ni...keras kejong sebab selalu stress...🤣🤣🤣🤣
wahhh salad dia ada munge-mungeee
ReplyDeleteMeriahnya dinner!
ReplyDeleteSedapnya . Gabung pulak dengn sos blackpepper ..lagi ummpphhhh
ReplyDeleteSedap plak tengok steak tu ha...kat Seremban ada AEON je..itupun xde kot jual daging steak...nak kena pi Jaya Grocer TTDI kalau betul2 teringin nak beli and masak sendiri...
ReplyDelete