SUNDATE AT HOME WITH AMERICAN BREAKFAST - Alam Sari Di Tanah Jauhar

SUNDATE AT HOME WITH AMERICAN BREAKFAST

Assalamualaikum...


SELALUNYA Ahad adalah hari memesan sarapan dari Bismi Curry House, tapi hari ni Pak Inche kata, dia nak sarapan American Breakfast. Sk beritahu, hari ni Sk WFH, jadi Iman tawarkan diri untuk menyediakan sarapan. Semalam petang, dia ajak PI ke Jaya Grocer beli Beef Bacon dan Croissant. Nanti dia buat scrambled egg la.. bla bla bla.. kita menunggu la dengan penuh harapan.. ternyata harapan tinggal harapan.. faham-faham sudahhhh
πŸ˜‚


Terpaksalah jugak Work For Home kalau tak alamatnya berlapar la sampai tengahari. Perut Sk ni dahlah jenis pagi-pagi dah menjerit minta diisi. Jadi, kita jugaklah yang kena bancuh kopi. 


Sedih, Johor masih lagi dalam Fasa 1 PKP 3.0. Tu, dak Iman la yang kesedihan. Sudahlah status vaksinnya masih belum cukup 14 hari. Sekarang ni, banyak kedai dan untuk dine in, hanya membenarkan mereka yang sudah lengkap vaksin kedua dengan tempoh lebih 14 hari. Bila lengkap tempoh vaksin Iman nanti, dia dah pun mula intern selama lima bulan. Tentunya terhad masa untuk berjimba-jimba. Kesiannnn 🀭. Tak apalah Iman, pasti ada hikmahnya, insyaAllah.






8 comments:

  1. wahhh western breakfast arini! sedapppp..

    ReplyDelete
  2. Uish...You make me "telioq" la🀣🀣🀣

    ReplyDelete
  3. Imannn..ooo imannn...bamgun la nak oiii...matahari dh meninggi..

    ReplyDelete
  4. Meriahnya breakfast. Mesti ceria sepanjang hari sebagaimana cantiknya hidangan pagi!

    ReplyDelete
  5. Amboiii...sarapan dia....cari gak croissantnyer..x nampak pun...apekah?

    ReplyDelete
  6. Wahh sedapnya American Breakfast completed set. Alamak, terkubur harapan menanti ye. mungkin rezeki lain kali tu.

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih