Assalamualaikum...
SELEPAS Johor memasuki PPN Fasa 2 mulai semalam, Pak Inche memang dah tak sabar nak merentas. Kalau diikutkan kepala dia, memang dah sampai ke Muar agaknya hari ini tapi mujurlah kepala Sk lebih keras lagi, jadi kami cuma merentas sampai ke Pontian.
Ada telur mayonggggg.. dua pinggan. Sepinggan ada sepasang kantung telur berharga, RM30. Mula ambil sepinggan jer. Lepas tu teringat, kalau dah boleh merentas negeri, nanti mungkin Cikwa balik. Jadi, ambillah lagi sepinggan.
Dua-dua dah disejuk bekukan. Konon satu nak masak hari ini tapi Pak Inche kata, tak payah masak, nanti kita keluar makan je. Oh, Iman kata, sekarang orang tak guna istilah pergi makan di luar tapi 'dine in' 😆
Tapi, tengok gaya brunch tadi, macam iya iya jer nak dine in. Tapau Mee Kicap dari Mung Mung Cafe, Pekan Nanas yang pernah diceritakan
Mama Yan. Sebelum pergi pasar tadi, nak singgah sarapan di Kampung Sungai Bunyi, tapi sate jer yang ada, sudahnya kami tapau jer la sate. Tu takpa, dah pesan roti canai kat Bismi Curry House.. tu mana nak sumbat? Malam nanti jer la kita supper.. 😜
Mi goreng tu nampak sedap. Pekat dengan kicap.
ReplyDeleteAdoiii sedapnya telo ikan mayong tu..lama tak mkn..
ReplyDeleteTerus terbayang asam pedas telur ikan tu.
ReplyDeletexpernah mkn lg telo ikan mayong tu.. haha
ReplyDeletesedap je nmpk mee tu! huhu
Lepas ni bolehlah terjah kambing 40 hari pulak
ReplyDeleteKS nak masak apa dengan telur mayong tu?
ReplyDeleteKak Amie kalau balik Selangoor, selalu jumpa telur mayung di Pantai Remis. Tak tahulah pula sekarang dah berapa harganya 1kg.
eh..eh...jauh mencari ikan tu...bestnya kalau dapat beli telur mayong...
ReplyDelete