Assalamualaikum...
CERITANYA malam tadi, Iman minta Pak Inche pesan lauk Daging Salai dari Dapur Mizlin. Jadi, Sk cuma masak nasi dan goreng ayam. Pak Inche kata okay, mungkin dia pun dah jemu asyik makan lauk yang sama. Rupanya, Dapur Mizlin tutup, jadi PI kata, dia tapau jer la lauk dari gerai lauk-pauk tu. Sk okey aje, sebab nak masak lauk lain pun malas tak sempat dah nak defrost 😆
Tak dapat Daging Salai dapat Daging Kari. Sedap karinya bagi orang yang tak cerewet sangat macam Sk. Dagingnya lembut dan ada lemak macam daging tetel.
Dah ada kari, wajiblah ada sambal belacan. Iman kata, babah nak buat bersiram, punyalah banyak dah macam kuah. Tapi bagus jugak, boleh simpan. Cuma sambalnya manis, tapi pedas.
Sepat kering dan kacang botol pun dibeli juga. Kari Daging, Sambal Belacan penuh semangkuk, Ikan Sepat dan Kacang Botol 4 batang, jumlahnya RM14.
Kat rumah masak nasi dan goreng ayam. Memang mudah kerja beli lauk siap masak ni ðŸ¤
Burppp.. Alhamdulillah ❤️
Sedapnyaaa....sambal belacan tu menarik....kari daging tu pun...cumanya kat rumah SA ni kalau buat kari daging kena buat asing...satu utk PakZain yang kari sikit je...yg satu lagi macam biasa...
ReplyDeleteSaya pun menu daging hati ni...Nak masak kari asalnya tapi Adah cakap asyik kari ja...Ok la..kita tukar Asam Pedas..hihihi
ReplyDeleteDapat kari pun jadilah kan. Ada sambal belacan kenalah ada ulamnya. baru betul :)
ReplyDelete