Assalamualaikum...
KALAU bukan kerana C19, mungkin kami dh berada di Langkawi Kuala Ketil. Apa tidaknya, Isnin lepas merupakan cuti umum bagi negeri Johor dan semalam pula cuti Hari Malaysia. Jumaat dan Sabtu pula cuti hujung minggu bagi negeri Johor. Nak jalan-jalan sekarang pun leceh jugak sebab di Johor ni tak banyak lagi tempat yang boleh dine in. Kalau berjalan di mall pulak, dah macam puasa. Nak beli air kotak dan minum pun rasa bersalah sebab kena buka topeng. Rasa macam ada jer yang memerhati. Jadinya, walaupun cuti, kita duduk rumah sajalah. Takkan nak duduk saja kan? Kenalah masak jugak, tapi kita lek lek jer la masak. Dah pukul 4.30 baru lunch, hehehe.
Iman bagi cadangan, masak Nasi Ayam. Apo? Memang ada stok ayam, tapi ayamnya potong lapan belas. PI la beli ayam, disuruhnya potong kecik-kecik. Memang boleh nak buat nasi ayam, tapi kurang syok la kan. PI kata, tak pa, nanti pergi kedai beli ayam lain. Haaa.. ngada nak pergi kedai la tu.. tak yah. Cam tu dia kata, masak Ayam Sambal 😆 Baik, tuan. Disebabkan agak rajin, Sk masak satu lauk lain, antara lauk kegemaran Sk, Sotong Masak Hitam.
Nasi panas, sotong dengan ulam. Mahu dah sendawa pun tangan menyuap lagi ni kalau PC.
ReplyDeleteOkey SA x pernah makan sotong masak hitam..ingat sotong goreng kicap tadi...
ReplyDeleteOps..lupa pulak Johor &Kedah cuti hujung minggu sama Jumaat Sabtu..KalaulH bukan PKP rasanya kami juga akan balik lampung kot...hihihi
ReplyDeleteTak pernah try makan sotong masak hitam ni.
ReplyDeleteTeringat masakan sotong hitam yang arwah Siti Sarah share. Sedap ni makan dengan nasi panas.
ReplyDeleteitulah c19 ni banyak plan terbengkalai, moga berakhir cepat.. jemput baca ya corporate video production , No cukai pendapatan , printing logo
ReplyDelete