'DINE IN' DI ONG SHUN SEAFOOD RESTAURANT - Alam Sari Di Tanah Jauhar

'DINE IN' DI ONG SHUN SEAFOOD RESTAURANT

Assalamualaikum...

ANTARA restoran di Johor Bahru yang dirindukan sepanjang PKP, tentulah Ong Shun Seafood Restaurant yang menyajikan hidangan yang menepati selera kami. Sebenarnya, di JB ni, masih banyak lagi restoran yang belum membuka meja untuk dine in. Ini mungkin kerana pekerja restoran belum lengkap menerima dua dos suntikan vaksin. Jadi, kami pun sebenarnya datang cuba nasib.


Baby Kailan Goreng Oyster. Tak tahulah sebab lama tak makan ke, yang rasanya jadi sedap sangat. Kali ni, masa menunggu pesanan agak lama. Nak memesan pun bukan main lama, makanan dihantar ke meja pun lama sungguh kerana mereka banyak mengambil pesanan secara dalam talian dari grabfood.


Sotong Masak Telur Masin. Di sini boleh minta sama ada sukakan yang kering atau basah. Kami minta yang basah. Sedap sangat susah nak move on laaa πŸ˜†


Chicken Lemon. Ayam digoreng dahulu kemudiannya dipotong kecil, barulah dituangkan sos lemon. Sedappp juga di tekak kami.


Selalu pesan Hot Plate Bean Curd tapi kali ni, Pak Inche nak cuba Thai Style Bean Curd. Cuma tauhu biasa yang dihidangkan bersama helaian kubis serta potongan bawang, cili dan timun, dicurahkan sos Thai. Hurmmm.. menyesal Pak Inche... Kahhhh!


Cili padi dan cili jeruk, wajib ada. Masakan ala cina ni kan tak pedas. Kalau tak pedas kadang macam muak jugak kan, jadi kalau ada rasa pedas ni kuranglah muaknya. Eh eh.. macam tak percaya ambil empat lauk aje, hahahah. Pesan Shark Fin Soup tapi sampai ke sudah, tak sampai-sampai πŸ˜‚

Burppp.. Alhamdulillah ❤️









4 comments:

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih