Assalamualaikum...
ANTARA restoran di Johor Bahru yang dirindukan sepanjang PKP, tentulah Ong Shun Seafood Restaurant yang menyajikan hidangan yang menepati selera kami. Sebenarnya, di JB ni, masih banyak lagi restoran yang belum membuka meja untuk dine in. Ini mungkin kerana pekerja restoran belum lengkap menerima dua dos suntikan vaksin. Jadi, kami pun sebenarnya datang cuba nasib.
Baby Kailan Goreng Oyster. Tak tahulah sebab lama tak makan ke, yang rasanya jadi sedap sangat. Kali ni, masa menunggu pesanan agak lama. Nak memesan pun bukan main lama, makanan dihantar ke meja pun lama sungguh kerana mereka banyak mengambil pesanan secara dalam talian dari grabfood.
Sotong Masak Telur Masin. Di sini boleh minta sama ada sukakan yang kering atau basah. Kami minta yang basah. Sedap sangat susah nak move on laaa 😆
Chicken Lemon. Ayam digoreng dahulu kemudiannya dipotong kecil, barulah dituangkan sos lemon. Sedappp juga di tekak kami.
Selalu pesan Hot Plate Bean Curd tapi kali ni, Pak Inche nak cuba Thai Style Bean Curd. Cuma tauhu biasa yang dihidangkan bersama helaian kubis serta potongan bawang, cili dan timun, dicurahkan sos Thai. Hurmmm.. menyesal Pak Inche... Kahhhh!
Cili padi dan cili jeruk, wajib ada. Masakan ala cina ni kan tak pedas. Kalau tak pedas kadang macam muak jugak kan, jadi kalau ada rasa pedas ni kuranglah muaknya. Eh eh.. macam tak percaya ambil empat lauk aje, hahahah. Pesan Shark Fin Soup tapi sampai ke sudah, tak sampai-sampai 😂
Burppp.. Alhamdulillah ❤️
menarik menu-menunya
ReplyDeleteCili padi potong tuang kicap masin / cair sedapkan SK.
ReplyDeleteBb kailan tu nampak simple tapi menggamit selera kesegarannnya itu
ReplyDeleteAlhamdulillah
ReplyDeleteNampak sedap semuanya