TAPAU IKAN PATIN TEMPOYAK DAN DAGING SALAI MASAK LEMAK CILI API DI ANJUNG SELATAN - Alam Sari Di Tanah Jauhar

TAPAU IKAN PATIN TEMPOYAK DAN DAGING SALAI MASAK LEMAK CILI API DI ANJUNG SELATAN

Assalamualaikum...

PECAH rahsia banyak sangat menapau dari memasak ni ya Sk πŸ˜† Sebenarnya, ikut jugaklah, nak menapau ni kalau setakat lauk sambal atau kari, baik tak payah. Kita cuma tapau makanan yang rare dan payah nak dapat bahan mentahnya. Contohnya macam Nasi Kerabu ke.. Tomyam ke.. Ikan Pari Bakar Sambal ke.. gituh. Tapi, kena mengaku jugak, makanan tu Sk tak pandai masak. Jadi, jalan terbaiknya, kalau teringin tu, kenalah tapau, ubah selera pun iya juga 😍


Gulai Patin Masak Tempoyak. tapau balik kerja sehari sebelum PKP 3.0. Punyalah lama baru masuk blog, negara pun dah masuk PPN (Pelan Pemulihan Negara) dah ni Sk oi.


 Sekali lagi tapau Patin Tempoyak tapi kali ni, Iman kata, dia nak lauk Daging Salai Masak Lemak Cili Api. Hurmmm.. post entri ni rasa macam teringin lagi pulak, huhuhu.

Burppp.. Alhamdulillah 😍


9 comments:

  1. Antara makanan yang saya belum cuba lagi iaitu ikan patin dan tempoyak.. Tak tahu bagaimana rasanya.

    ReplyDelete
  2. Alamak! Naik saham betul si patintempoyak tenggek kat cik port dari kayangan tu hihihiiiii.

    ReplyDelete
  3. Sedap nampak gulai patin tu.Dulu saya tak minat pun patin ni...tapi tu la,mnamapun manusia..berubah2...tersuka pulak sekarang ni

    ReplyDelete
  4. Tak ada salahnya pun nak menapau. Terliur pulak tengok ikan patin masak tempoyak tu. Aduh terus teringat tempoyak kat kampung. Tempoh hari musim durian tak dapat balik.. minta buatkan tempoyak siap-siap.

    ReplyDelete
  5. Sedapppp...kalau setakat nk mkn 3 org berbaloi beli ja

    ReplyDelete
  6. xpe je tapau.. jnji perot kenyang sdh..
    haha.. xreti masak kita tapau..
    kongsi rezeki.. hehe

    ReplyDelete
  7. Kalau sedap gini, tapau hari2 pun takpe SK :D
    Samalah PH pun, kalau teringin nak makan yg authentic atau senang citer yg susah @ tak reti nak masak sendiri tu better tapau je hihi..

    ReplyDelete

Blog ini merupakan blog peribadi. Segala tulisan di dalamnya merupakan pengalaman sendiri atau pandangan peribadi Sk terhadap sesuatu produk, makanan atau perkhidmatan. Sk juga tidak bertanggungjawab sekiranya anda tidak mendapat kualiti produk, makanan atau perkhidmatan sebagaimana apa yang dinyatakan di dalam blog ini. Segala komen yang dituliskan di sini adalah di bawah tanggungjawab pengomen sendiri.
Untuk sebarang pertanyaan, anda boleh menghantar email kepada serikanditanahjauhar@gmail.com
Terima kasih