Assalamualaikum...
PECAH rahsia banyak sangat menapau dari memasak ni ya Sk 😆 Sebenarnya, ikut jugaklah, nak menapau ni kalau setakat lauk sambal atau kari, baik tak payah. Kita cuma tapau makanan yang rare dan payah nak dapat bahan mentahnya. Contohnya macam Nasi Kerabu ke.. Tomyam ke.. Ikan Pari Bakar Sambal ke.. gituh. Tapi, kena mengaku jugak, makanan tu Sk tak pandai masak. Jadi, jalan terbaiknya, kalau teringin tu, kenalah tapau, ubah selera pun iya juga 😍
Sekali lagi tapau Patin Tempoyak tapi kali ni, Iman kata, dia nak lauk Daging Salai Masak Lemak Cili Api. Hurmmm.. post entri ni rasa macam teringin lagi pulak, huhuhu.
Antara makanan yang saya belum cuba lagi iaitu ikan patin dan tempoyak.. Tak tahu bagaimana rasanya.
ReplyDeleteAlamak! Naik saham betul si patintempoyak tenggek kat cik port dari kayangan tu hihihiiiii.
ReplyDeleteSedap nampak gulai patin tu.Dulu saya tak minat pun patin ni...tapi tu la,mnamapun manusia..berubah2...tersuka pulak sekarang ni
ReplyDeleteTak ada salahnya pun nak menapau. Terliur pulak tengok ikan patin masak tempoyak tu. Aduh terus teringat tempoyak kat kampung. Tempoh hari musim durian tak dapat balik.. minta buatkan tempoyak siap-siap.
ReplyDeleteSedapppp...kalau setakat nk mkn 3 org berbaloi beli ja
ReplyDeletexpe je tapau.. jnji perot kenyang sdh..
ReplyDeletehaha.. xreti masak kita tapau..
kongsi rezeki.. hehe
Kalau sedap gini, tapau hari2 pun takpe SK :D
ReplyDeleteSamalah PH pun, kalau teringin nak makan yg authentic atau senang citer yg susah @ tak reti nak masak sendiri tu better tapau je hihi..
sedap menu ni tambah-tambah daging salai tu
ReplyDeleteikan pating memang feveret! jemput baca ya sembelit , penyakit gerd , sakit tumit
ReplyDelete